Дочку Назарбаєва виключили з правлячої партії Казахстану 

Даригу Назарбаєву – старшу дочку першого президента Казахстану – виключили із рядів правлячої партії Нур Отан

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Дочку Назарбаєва виключили з правлячої п…
Фото: Wikipedia

Журналістам не вдалося знайти прізвище дочки Нурсултана Назарбаєва у списках нового складу політради.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Sputnik

Відомо, що під час сьомого скликання мажилісу (законодавчий орган Казахстану, – ред.) Назарбаєва працювала як член комітету з економічної реформи та регіонального розвитку.

У січні Назарбаєва не з'явилася на засіданні парламенту тричі. Пізніше прес-служба палати уточнила, що вона перебуває на лікарняному.

Колеги по партії кажуть, що вона не порушувала трудову дисципліну й була відсутня лише з поважних причин.

Зауважимо, що Дарига Назарбаєва та її чоловік Нуралі Алієв обіймали високі і грошові посади владі. Дарига була головою Сенату Казахстану, а її чоловік — Рахат Алієв, хірург за професією - директором Департаменту податкової поліції Міністерства фінансів Республіки.

В 2007, коли Назарбаєв офіційно очолив головну партію країни, Дарига, яка впала в немилість, була виключена з партії, а її чоловік указом президента зміщений з усіх. Проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою у викраденні колишніх членів правління "Нурбанку". Невдовзі з'явилася інформація, що без згоди Алієва їхній шлюб з Назарбаєвою був розірваний.  Зрештою Алієв втік в Австрію, де в останні роки був послом і попросив політичного притулку.

Дарига Назарбаєва зрештою помирилася з батьком, у 2011 повернулася у велику політику і є найвпливовішою жінкою в Казахстані.

Нагадаємо, на початку січня у Казахстані підпалили офіс правлячої партії. Тоді почав горіти бізнес-центр, де розташована філія правлячої партії Казахстану "Нур Отан." 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme