"Допомагатиме президенту в будь-яких питаннях": Геращенко прокоментував відставку Авакова

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що Арсен Аваков не чіпляється за посаду очільника МВС і надалі допомагатиме президенту, якщо він того захоче

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Допомагатиме президенту в будь-яких пит…
Фото: Прес-служба МВС

Про це він заявив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Хочу сказати, що Арсен Борисович Аваков пропрацював на посаді міністра внутрішніх справ 7 років, чотири місяці та 16 днів. Кожен це день був часто кризовий день. Це були величезні затрати енергії, сил, волі. Арсен Аваков пропрацював, фактично, одну четверту частину незалежності України на цій посаді. І хочу сказати, що це – не найсолодше місце в нашій країні. Це постійні донесення про те, що десь відбулося вбивство, десь відбувся терористичний акт. Це постійна турбота про те, щоб величезний 350-тисячний колектив структур Міністерства внутрішніх справ", – наголосив Геращенко.

За його словами, не все, на жаль, вийшло зробити за ці роки.

"Звісно, хотілося зробити ще більше. Я вважаю, що Арсен Аваков – громадський діяч, котрий робив усе для того, щоб зміцнити нашу країну. Однак ніхто не вічний на своїй посаді. Тому міністр внутрішніх справ сьогодні написав заяву про відставку. Він не чіплятиметься за свою посаду. І всі ці інсинуації, котрі пишуть зараз в інтернеті, про якісь заклики не голосувати за відставку… це все абсолютні дурниці", – сказав Геращенко.

Він зауважив, що Аваков, цілком імовірно, й надалі допомагатиме президенту.

"Арсен Аваков із задоволенням допомагатиме президенту в будь-яких питаннях, котрі ставитиме йому президент. Давати свої поради, ділитися своєю мудрістю з усіма, хто того побажає", – підсумував Геращенко.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави.

За підсумками засідання стало відомо, що президент України Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) стала найскладнішим рішенням у його житті.

Читайте також: Сім з половиною років у кріслі міністра: Чим запам’ятався Арсен Аваков

Потенційний голова МВС: Хто такий Денис Монастирський, що претендує на місце Авакова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme