Допомагав росіянам втікати від контрнаступу: затримано жителя Херсона

Правоохоронці затримали жителя Херсона, який співпрацював з російськими загарбниками під час окупації правобережної частини міста

Допомагав росіянам втікати від контрнаст…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів.

За даними слідства, напередодні деокупації Херсона чоловік допомагав загарбникам втікати. Для цього — "зливав" їм дані про власників човнів і катерів, а потім приходив до них з озброєними росіянами, які відбирали у людей плавзасоби.

Також задокументовано факт прямого зламу загарбниками гаража з моторними човнами та їх викрадення.

"Конфісковані" плавзасоби вони позначали літерою "Z" та використовували для переправлення своїх військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області", — кажуть у відомстві.

Втікаючи від українських захисників, росіяни не забрали херсонця із собою, тож він виїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався сховатися, але марно.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці затримали "законсервованого" агента ФСБ, який збирав розвіддані на прикордонній території Сумської області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme