Довибори в Раду: 29 жовтня – останній день, коли можна агітувати за кандидатів

П'ятниця, 29 жовтня, – останній день, коли дозволяється проведення передвиборчої агітації кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область), які відбудуться у неділю, 31 жовтня

Журналіст стрічки новин
Довибори в Раду: 29 жовтня – останній де…

Завершення передвиборчої агітації, згідно з календарним планом, відбувається о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто о 24 годині 29 жовтня. У суботу, 30 жовтня, наступить день "тиші".

Про це пише Depo.ua із посиланням на відомості в Календарному плані підготовки та проведення цих виборів, затвердженому Центральною виборчою комісією.

Відомо, що у неділю, 31 жовтня, відбудуться місцеві вибори чотирьох міських голів, серед яких – мера Харкова, двох селищних голів і п’яти сільських голів, а також низка виборів депутатів місцевих рад. Передвиборча агітація на вказаних виборах також завершується сьогодні о 24 годині.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія вже акредитувала 35 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій на проміжних виборах народних депутатів України та місцевих виборах, які відбудуться 31 жовтня у двох областях та одному місті.

6 жовтня Центральна виборча комісія затвердила бюлетені для голосування в одномандатних виборчих округах. Тепер на виборах кожен кандидат матиме власний порядковий номер. У ЦВК вважають, що це допоможе боротися з двійниками.

Нещодавно ЦВК на довибори в Раду зареєструвала "двійника" кандидата від "Слуги народу" на Черкащині Віталія Войцехівського. Поліція вже почала розслідувати факт перешкоджання здійсненню виборчого права через реєстрацію Центральною виборчою комісією.

Читайте також: Свято неслухняності, клони й бійка: Що відбувається на довиборах в парламент на Херсонщині

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme