Другий день відмовчується щодо скандального відео: українці вимагають від "слуг" позбавити мандату нардепа Бабака 

У соціальних мережах та ЗМІ шириться відео, на якому людина, схожа на нардепа від фракції "Слуга народу" Сергія Бабака, була зафіксована патрульними в неадекватному стані. Сам Бабак на пряме запитання про відео нічого не відповів. Користувачі соцмереж натомість вимагають від "Слуг народу" позбавити його мандату

Журналіст відділу новин
Другий день відмовчується щодо скандальн…
Фото: скріншот

На відео зафільмовано чоловіка, яка, ймовірно, перебуває під дією наркотичних речовин. Він прив’язаний до каталки в медичному закладі, його намагаються утихомирити одразу і медики, і поліцейські. Як стверджує колишній народний депутат, громадський активіст Ігор Мосійчук, це нардеп Сергій Бабак. 

За даними Мосійчука, в такому стані Бабака затримали на блокпості в Києві у грудні минулого року.  

Нардеп від ЄС Олексій Гончаренко, реагуючи на скандал, особисто поставив Бабаку запитання щодо вказаного скандального відео. 

"Тільки що звернувся до депутата Бабака, щоб він прокоментував відео, яке гуляє в інтернеті та сказав, чи правда це, чи ні. Бабак ніяк не коментує", – повідомив Гончаренко. 

"Нардеп Олексій Гончаренко публічно запитав у нардепа від "Слуги народу" і голови парламентського комітету з освіти та науки Сергія Бабака, чи правдиве поширене мною відео де він в стані наркотичного сп’яніння б’ється у припадку на руках в поліцейських і медпрацівників? Бабак у відповідь… мовчить, а значить правда!!" – одразу прокоментував Ігор Мосійчук. 

У соціальних мережах українці називають поведінку Бабака та факт його ймовірної наркотичної залежності ганьбою і закликають керівництво партії "Слуга народу" позбавити його депутатського мандату, пише видання "Апостроф".  Щонайменше, така особа не може очолювати комітет Верховної Ради України з питань освіти та науки, переконані дописувачі соціальних мереж. 

За даними окремих політичних Telegram-каналів, про вказаний інцидент вже стало відомо найвищому керівництву держави, і вірогідно, що найближчим часом на цю подію з’явиться відповідна реакція президента Володимира Зеленського.

Зауважимо, що Сергій Бабак ще до початку війни неофіційно перейшов зі "Слуг народу" до так званої "групи Дмитра Разумкова"" Але тоді із фракції "СН" його так і не виключили, на відміну від самого Разумкова та ще кількох депутатів-соратників ексспікера. 

Нагадаємо, Бабак у 2019 році став "Плагіатором року" за версією групи науковців "Дисергейт". А у 2023 році він відмовився від свого наукового ступеня, чим фактично визнав наявність плагіату в роботах. 

Бабака, серед іншого, вважають дуже близьким соратником міністра освіти та науки Оксена Лісового.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme