Дубілет судиться із МВС, щоб ті прибрали з сайту інформацію про його розшук

Колишній очільник "ПриватБанку" Олександр Дубілет подав позов до Окружного адмінсуду Києва проти Міністерства внутрішніх справ

Журналіст відділу новин
Дубілет судиться із МВС, щоб ті прибрали…
Фото: Олександр Хоменко / Depo.ua

Дубілет вимагає зняти з сайту МВС інформацію про його розшук.

Суд уже відкрив провадження у цій справі, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

У суді пояснили, що позивач "просить суд визнати протиправними дії МВС в особі Департаменту інформатизації щодо внесення відомостей про його розшук Національним антикорупційним бюро України до персонально-довідкового обліку Єдиної інформаційної системи міністерства. Водночас, Олександр Дубілет просить зобов’язати відповідача видалити інформацію про нього, що розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства у вкладці "Розшукові обліки МВС", розділі "Особи, які переховуються від органів влади"".

Нагадаємо, наприкінці червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила Інтерпол оголосити в розшук Олександра Дубілета. 

Довідка: 22 лютого 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру в розтраті коштів Олександру Дубілету та ще двом колишнім посадовцям "ПриватБанку".

Йдеться про суму в розмірі понад 136,89 млн грн. Ці гроші Дубілет виплатив на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку", за день до визнання фінансової установи неплатоспроможною. 

15 березня Генеральна прокуратура заявила про підозру екс-голові правління банку ще за трьома епізодами. 2 червня його заочно заарештували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme