Дуда не визнає домовленостей Меркель із Лукашенком щодо мігрантів

Глава Польщі Анджей Дуда повідомив, що країна не буде визнавати домовленостей в.о. канцлера Німеччини Ангели Меркель із де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком щодо міграційної кризи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Дуда не визнає домовленостей Меркель із…
Фото: ЕРА

За його словами, Польща не буде визнавати будь-які домовленості, які були досягнуті без участі країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Wiadomosci.

"Коротко, Польща не визнає ніяких домовленостей, які будуть досягнуті, як то кажуть, над нашою головою. Якщо будуть досягнуті якісь домовленості, які будуть обов'язковими для Польщі і польської влади, або які польська влада буде якимось чином виконувати, то це будуть домовленості, які будуть досягнуті виключно нам", – наголосив Дуда.

При цьому, президент наголосив, що Польща має право сама вирішувати, які домовленості виконувати.

Зауважимо, сьогодні, 17 листопада Меркель провела перемовини з Лукашенком щодо міграційної кризи. Сторони домовилися про переговори з цього питання. При цьому домовленості стосуються діалогу Білорусі напряму з ЄС, а не з Польщею.

Нагадаємо, що 15 листопада Лукашенко уже говорив з Меркель щодо теми мігрантської війни, яку він же і розв'язав на кордоні з Польщею.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme