Дуда погодив зведення польської "стіни" на кордоні з Білоруссю, Росією та Україною

Президент Польщі Анджей Дуда підписав спеціальний закон про будівництво загородження на державному кордоні
 

Журналіст відділу новин
Дуда погодив зведення польської "стіни"…
Фото: ДПСУ

"Стіна" буде зведена на території Польщі уздовж зовнішнього кордону Європейського Союзу з Білоруссю, Росією та Україною.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на канцелярію президента Польщі.

"2 листопада президент Анджей Дуда підписав закон від 29 жовтня про будівництво загородження на державному кордоні", – зазначає канцелярія глави держави.

Закон набуде чинності з дня його опублікування у Віснику законів.

Цей спецзакон минулого тижня підтримали обидві палати польського парламенту. Він передбачає будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху, вартістю понад 1,6 млрд злотих (більш як 400 млн дол.).

Реалізація проекту відбуватиметься поза тендерними процедурами у прискореному режимі. Інвестором проекту буде головний комендант Прикордонної служби Польщі.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер повідомив у середу, 3 листопада, що роботи розпочнуться за кілька тижнів, а їх завершення планується через декілька місяців.

Нагадаємо, у середині серпня на кордоні Польщі з Білоруссю почали встановлювати 418 км огорожі з колючого дроту.

Від початку вересня у населених пунктах Польщі поблизу кордону з Білоруссю діє надзвичайний стан. Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в межах гібридних дій Мінська та Москви проти Польщі та ЄС.

30 жовтня Нижня палата польського парламенту проголосувала за спецзакон щодо будівництва добре обладнаного загородження на зовнішньому кордоні Польщі з Європейським Союзом.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme