Дуда в Україні: Зеленський обговорив з президентом Польщі низку важливих питань

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з польським лідером Анджеєм Дудою, який прибув до України 23 серпня для участі в другому саміті Кримської платформи

Журналіст відділу новин
Дуда в Україні: Зеленський обговорив з п…
Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди, 23 серпня 2022 року

Про це повідомили в Офісі президента, передає Depo.ua.

Зеленський розповів, що під час зустрічі з Дудою вони обговорили весь комплекс питань двосторонніх відносин, спільного захисту свободи своїх народів та Європи загалом.

"Звичайно, говорили про оборону, про безпеку, про підтримку, прихисток українців, наших дітей у Польщі. Дуже вдячний тобі, Анджею, твоїй дружині, вашому уряду й суспільству дружної Польщі, які так тепло й по-братерськи ставляться до України", — сказав Зеленський.

Він додав, що деяка допомога потребує тиші, але важливо, щоб цю тишу потім почув ворог. 

"Усе, що нам зараз потрібно, детально відомо президенту Польщі. І ми дуже вдячні за той обсяг, що його надала польська сторона, яка нам дуже сильно допомагає. Для нас, для України, під час війни питання підтримки зброєю — це пріоритет", — сказав Зеленський.

Президент Польщі, своєю чергою, підкреслив підтримку України та заявив, що для поляків і представників країн Балтії символічно бути поруч з українцями, які борються з російською агресією.

"Я хочу, щоб ви були впевнені: Польща й поляки з вами й підтримуватимуть вас до останнього дня вашої боротьби. Ми глибоко віримо, що це буде ваша переможна боротьба, і ми стоїмо поруч із вами", — сказав Анджей Дуда.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme