Дуда ветував закон, який загрожував відносинам Польщі та США

Президент Польщі Анджей Дуда ветував зміни до законодавства, які становили загрозу для відносин країни зі США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Дуда ветував закон, який загрожував відн…
Фото: Рixabay

Йдеться про ініціативу польських парламентарів надавати ліцензії для ЗМІ лише тим іноземцям, які мають штаб-квартиру або місце проживання в Європейському економічному просторі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу сайту президента Польщі.

За словами Дуди, зміни до законодавства викликали низку дискусій всередині країни та у світі.

"Враховуючи мої попередні виступи та маючи серйозні застереження щодо положень цієї поправки до закону "Про телерадіомовлення", я розглядав два сценарії: відмову від підписання акту або повернення його на повторний розгляд Сейму", – наголосив він.

Президент додав, що Конституційний трибунал аналізує положення закону лише з точки зору відповідності основоположному акту, а не міжнародним договорам.

"Я не можу бути впевнений, що Конституційний трибунал посилатиметься на цей польсько-американський договір. І цей момент надзвичайно важливий з моєї точки зору. Ми уклали договір і мусимо його дотримуватися. Якщо ми не будемо виконувати домовленості, ніхто не буде дотримуватися їх", – зауважив глава Польщі.

Зауважимо, парламентарі переконані, що закон має захищати польські ЗМІ від захоплення російським, китайським чи арабським капіталом.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні від 16 січня 2022 року всі друковані ЗМІ мають виходити українською. У випадку порушення мовного законодавства на видавців чекають штрафи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme