Дуда заявив, що санкції можуть заборонити росіянам в'їзд до Євросоюзу

Президент Польщі Анджей Дуда припустив, що санкції проти Росії за визнання "Л-ДНР" ймовірно позбавлять росіян права на в'їзд до країн Європейського Союзу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Дуда заявив, що санкції можуть заборонит…
Фото: president.gov.ua

За його словами, Польща підтримає санкції проти Росії з жалем.

Про це Дуда заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Складно зрозуміти, чому Путін діє таким чином, щоб повернутися до того порядку, коли можливість подорожувати світом, адже світ був закритий для більшості тодішніх громадян Радянського Союзу. Так це сьогодні виглядає", – наголосив він.

Президент Польща додав, що санкції проти Росії повинні бути дуже потужними.

"І як сусід, оскільки Польща межує з Калінінградською областю Росії, я буду з жалем підтримувати санкції, які зроблять неможливими подорожі громадян Росії. Але якщо президент Путін буде і далі поводитися так, топтати міжнародне право, атакувати мирні країни... такі далекосяжні кроки будуть необхідні", – зазначив Дуда.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати звернулися до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) з пропозицією запровадити санкції проти депутатів Державної думи РФ, які голосували за визнання Росією "незалежності" так званих "ЛНР" та "ДНР". За відповідну постанову віддали свої голоси 322 народні обранці.

22 лютого президент США Джо Байден у своєму зверненні оголосив про перший пакет санкцій проти Росії за визнання "Л-ДНР". Йшлося, зокрема, про санкції проти двох російських банків. Також санкції запроваджуються проти суверенного боргу Росії – вона не зможе запозичувати на міжнародному ринку та не зможе торгувати облігаціями на міжнародних ринках. Крім того, санкції торкнуться представників російських еліт та їхніх родин. 

Також 22 лютого Євросоюз ухвалив нові санкції проти Росії. До санкційного списку увійшли депутати Держдуми, які проголосували за визнання незалежності "Л-ДНР". 

Читайте також: Якими санкціями карають Росію за визнання "Л-ДНР": Оновлюється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme