"Двома траншами": У "Слузі народу" анонсували заміну від трьох до п'яти міністрів уряду

Верховна Рада планує провести перестановки в Кабміні, наразі тривають співбесіди з потенційними кандидатами

Редактор стрічки новин
"Двома траншами": У "Слузі народу" анонс…
Фото: "Слуга народу" / Facebook

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що від трьох до п'яти міністрів можуть бути звільнені зі своїх посад.

Про це він сказав у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Depo.ua.

"Ми говорили, що це може бути три-чотири, можливо, три-п'ять осіб. Потрібен просто час, щоб провести співбесіди, висунути кандидатів, надати їм можливість подати документи, декларації та інше, і потім вже голосувати в залі (парламенту, – ред.)", – сказав він.

Арахамія розповів, що кадрові зміни у Кабміні планують провести "у два транші". Він також пояснив, що питання кадрових ротацій в Кабміні вирішили відтермінувати на деякий час, оскільки на порядку денному була відставка голови Верховної Ради.

"Наступного тижня ми плануємо це питання обговорювати. Потім, через тиждень, коли буде пленарний тиждень, – уже втілювати в життя", – зазначив Арахамія.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що восени щонайменше три міністри можуть позбутися своїх посад і припинити працювати в Кабінеті міністрів. Водночас він визнав, що велика кількість чуток щодо відставок в уряді мають неправдиву інформацію, і закликав не "годувати країну чутками". 

Серед потенційних кандидатів на виліт із Кабміну джерела Depo.ua називають віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, міністра оборони Андрія Тарана, міністерку соціальної політики Марину Лазебну, міністра культури Олександра Ткаченка і міністра юстиції Дениса Малюську.

Про Лазебну, Тарана і Уруського говорять і депутати-"слуги". 

Читайте також: Ротації в уряді: Кого возили до США у вояж на прощання, а кого - знайомитися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme