UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Джонсон назвав обстріл дитсадка на Донбасі сфабрикованою операцією

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав обстріл дитячого садка на Донбасі російсько-окупаційними силами сфабрикованою операцією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Джонсон назвав обстріл дитсадка на Донба…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

За його словами, метою обстрілів на Донбасі була дискредитація влади України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Guardian.

"Сьогодні, як я впевнений, ви вже дізналися, дитячий садок був обстріляний під час, як ми вважаємо – ну, ми знаємо – це була сфабрикована операція, покликана дискредитувати українців, покликана створити привід, підробну провокацію для дій Росії", – наголосив він.

Джонсон також висловив серйозні побоювання, що таких провокацій буде ще більше протягом наступних днів.

Зауважимо, напередодні секретар РНБО Олексій Данілов назвав сьогоднішні обстріли масованою та зухвалою провокацією. На його думку, Росія хотіла отримати відповідь від України та використати це для обґрунтування своєї подальшої агресії.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Зокрема, близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Обстріли від імені ЗСУ: Чи введе Росія війська "для захисту" Донбасу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme