Джонсон про стримування агресії Росії щодо України: "Економічних санкцій може бути недостатньо"

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Заходу потрібна демонстрація єдності, якщо він хоче переконати президента Росії Володимира Путіна уникнути вторгнення в Україну
 

Журналіст стрічки новин
Джонсон про стримування агресії Росії що…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

За словами Джонсона, все ще є шанс стримати Росію від повномасштабного наступу на Україну. Адже, якщо вторгнення станеться, воно "буде катастрофічним".

"Все ще є шанс уникнути непотрібного кровопролиття, але для цього потрібна переважна демонстрація західної солідарності, що перевершує все, що ми бачили в новітній історії", – зазначив напередодні Джонсон в письмовій заяві для ЗМІ, пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

На полях Мюнхенської конференції 19 лютого Джонсон повторив цю тезу й додав, що економічних санкцій, які розробили західні союзники, може бути недостатньо для того, щоб зупинити "вторгнення" Росії в Україну.

"Ми повинні визнати, що ці заходи Великої Британії та наших союзників, драконівські санкції, інтенсифікація оборони НАТО, зусилля наших українських друзів може виявитися недостатньо, щоб стримати агресію Росії, і тому вкрай важливо винести уроки 2014 року", – сказав він.

Президент Володимир Зеленський сьогодні мав зустріч з Джонсоном у Мюнхені. За його словами, вони обговорили безпеку нашої країни на тлі агресивних дій Росії. Президент України вкотре наголосив, що прагне деескалації дипломатичним шляхом.

результати зустрічі Джонсона та Зеленського у Мюнхені

Нагадаємо, 1 лютого прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перебував в Україні в межах робочого візиту. В цей самий час із робочим візитом в Україні перебував і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

17 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про створення нового тристороннього альянсу з Великою Британією та Польщею на тлі російської агресії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme