Е-послуги зекономили українцям 14,7 млрд, – Шмигаль

Завдяки автоматичним послугам українці заощаджують мільярди гривень та тисячі годин свого часу

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Е-послуги зекономили українцям 14,7 млрд…
Фото: kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що електронні послуги дали змогу українцям заощадити 14,7 млрд грн за два роки.

Про це він повідомив сьогодні під час Diia Summit 2022, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Результати опитувань дають можливість говорити про значний економічний ефект від впровадження електронних державних послуг. Поточний рівень користування онлайн-послугами дозволяє оцінити реальну економію в 14,7 млрд грн за 2020-2021 роки", — сказав Шмигаль.

Він наголосив, що сьогодні Україна – єдина країна світу, де державну допомогу можна отримати за декілька кліків у смартфоні. 

"Сьогодні майже 8 млн вакцинованих українців отримали кошти в рамках проекту єПідтримка. Ми розширюємо та трансформуємо цю послугу, охоплюючи більше сфер", — зауважив Шмигаль.

За його словами, швидка цифровізація стала можливою, зокрема, завдяки запровадженню посади заступників із цифрової трансформації в усіх державних органах. Він зауважив, що формування нової структури вже завершується на регіональному рівні.

"Чим більше послуг ми переведемо в онлайн — тим прозорішою буде наша країна. Прибираємо посередників, унеможливлюємо корупцію, впроваджуємо нові програми підтримки, удосконалюємо вже наявні, робимо життя українців комфортнішим", — заявив прем'єр.

Нагадаємо, 17 травня 2021  року президент Володимир Зеленський заявив, що з 24 серпня українці зможуть користуватися всіма державними послугами без паперових документів.

У липні Рада законодавчо врегулювала надання публічних е-послуг. Документом вводяться нові терміни, такі як "електронна публічна послуга", "автоматичний режим надання електронної публічної послуги", "комплексна електронна публічна послуга", "система електронної взаємодії електронних ресурсів", "публічна послуга", інших термінів, пов’язаних з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлюються особливості їх надання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme