Екс-голову ГУР Бурбу, який очолював "вагнергейт", хочуть вбити, – Зеленський 

На колишнього голову Головного управління розвідки Василя Бурбу готували замах 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Екс-голову ГУР Бурбу, який очолював "ваг…
Фото: yermak_andrii / Instagram

Бурбу, який очолював операцію із захоплення "вагнерівців" і розповів, як її зірвали, хотіли вбити поза межами України та звинуватити у цьому чинну владу. 

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час свого спілкування із журналістами 26 листопада, передає Depo.ua.  

"Ми отримали інформацію, що на нього (Бурбу, – ред.) готується замах. Слава богу, не всередині держави. Я сказав відповідним органам, не зважаючи ні на що, надати йому "Альфу", все, що потрібно. Потужну охорону". – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, від особистої охорони Бурба вже кілька разі відмовлявся. 

"Мені здається, що це – помилка. Тому, що те, що він говорить… Є люди, яким зараз дуже вигідно, щоб з ним щось вийшло. А потім скажуть, що ми – влада– щось зробили з ним", – додав президент України.

Нагадаємо, 17 листопада проект Bellingcat оприлюднив розслідування щодо зриву спецоперації з затримання бійців ПВК "Вагнер". Згідно з висновками розслідування, яке тривало впродовж року, українська військова розвідка планувала захопити 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" 25 липня 2020 року. Це мало статися після приземлення їхнього літака, який летів із Мінська до Стамбула, в Україні під вигаданим приводом. Однак, як зазначають розслідувачі, за кілька днів до того, як літак мав вилетіти з Білорусі, президент України Володимир Зеленський досягнув угоди про припинення вогню з Росією та російськими гібридними військами на Донбасі. Вона мала набрати чинності 27 липня і, за даними журналістів, спонукала Офіс президента відкласти операцію на п’ять днів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme