Екс-голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі

Екс-голову "ПриватБанку" Олександра Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі та вилучили ізраїльський паспорт

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Екс-голову "ПриватБанку" Дубілета взяли…
Фото: ЕРА

Правоохоронці помістили автомобіль Дубілета на майданчик поліції та наказали екс-очільнику фінансової установи перебувати в будинку.

У цьому будинку він проживав протягом останніх місяців після виїзду з України, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Лещенко ТУТ".

Зазначається, що помешкання належить олігарху Ігорю Коломойському та розташоване в Герцлії. Окрім цього, будинок оформлений на його сестру.

Водночас вказано, що НАБУ направило Дубілету в Ізраїль документи про підозру у справі "ПриватБанку". При цьому, його перевіряють в ізраїльській справі щодо закупівлі вугілля для "Центренерго".

"З приводу колишнього глави правління "Приватбанку" Олександра Дубілета в Ізраїлі з'явилося альтернативне трактування його статусу. Він може залишати будинок, але йому заборонено залишати Ізраїль, і він повинен постійно проживати за тією адресою, яка зафіксована правоохоронними органами", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що арештований автомобіль та будинок, у якому перебуває Дубілет, зареєстровані на сестру Коломойського. Жінка також буцімто брала участь у переказах коштів Коломойського через рахунки Discount Bank в Ізраїлі.

Екс-голову "ПриватБанку" Олександра Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі та вилучили ізраїльський паспортЕкс-голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі

Нагадаємо, наприкінці червня САП попросила Інтерпол оголосити в розшук Олександра Дубілета. 

Довідка: 22 лютого 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру в розтраті коштів Олександру Дубілету та ще двом колишнім посадовцям "ПриватБанку".

Йдеться про суму в розмірі понад 136,89 млн грн. Ці гроші Дубілет виплатив на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку", за день до визнання фінансової установи неплатоспроможною. 

15 березня Генеральна прокуратура заявила про підозру екс-голові правління банку ще за трьома епізодами. 2 червня його заочно заарештували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme