ВАКС закрив провадження у справі про арешт Дубілета: Що вирішив суд

Вищий антикорупційний суд закрив провадження у справі про обрання запобіжного заходу екс-керівнику "ПриватБанку" Олександру Дубілету

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ВАКС закрив провадження у справі про аре…
Фото: ЕРА

Суд, за клопотанням детектива НАБУ, погодженим із прокурором САП, ухвалив обрати запобіжний захід для Дубілета у виді тримання під вартою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ВАКС.

Уточнюється, що повний текст ухвали буде складений та оголошений завтра, 10 вересня.

"Колишній голова правління одного з найбільших банків України підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України", – йдеться у повідомленні.

Вищий антикорупційний суд закрив провадження у справі про обрання запобіжного заходу екс-керівнику "ПриватБанку" Олександру Дубілету

Нагадаємо, наприкінці червня САП попросила Інтерпол оголосити в розшук Олександра Дубілета. 

Довідка: 22 лютого 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру в розтраті коштів Олександру Дубілету та ще двом колишнім посадовцям "ПриватБанку".

Йдеться про суму в розмірі понад 136,89 млн грн. Ці гроші Дубілет виплатив на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку", за день до визнання фінансової установи неплатоспроможною. 

15 березня Генеральна прокуратура заявила про підозру екс-голові правління банку ще за трьома епізодами. 2 червня його заочно заарештували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme