Екс-міністру енергетики Демчишину оголосили підозру за співпрацю з терористами

Міністру енергетики та вугільної промисловості 2014-2016 років Володимиру Демчишину вручили підозру за сприяння терористам з ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Екс-міністру енергетики Демчишину оголос…
Фото: Прес-служба СБУ

За даними правоохоронців, він у 2014-2015 роках призначив на посади у державних підприємствах з ОРДЛО представників "Л/ДНР".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

"Підозра оголошена за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації", – наголосили в СБУ.

Зазначається, що екс-міністр удався до перевищення службових повноважень та примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти декілька угод з представниками "Л/ДНР". Зокрема, було укладено угоду щодо постачання вугілля на суму понад 3 мільярди гривень.

"У результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн. Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих "урядів" терористичних організацій "Л/ДНР" на тимчасово окупованих територіях", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що дії Демчишина призвели до зменшення фінансового навантаження країни-агресора Росії щодо матеріального забезпечення "Л/ДНР".

Нагадаємо, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі.

Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там знаходяться, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медведчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme