Екс-працівник Nestle подав до суду на компанію через вимогу спілкуватися російською

Колишній працівник Nestle Артем Кравченко заявив, що його звільнили через вимогу вести комунікацію українською мовою, тому шукає правди у суді

Журналіст відділу новин
Екс-працівник Nestle подав до суду на ко…
Колишній працівник Nestle Артем Кравченко. Фото - скріншот

Артем Кравченко стверджує, що в компанії російська мова спілкування, а українськомовним занижували оцінки на тестуваннях.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на канал "Моя мовна стійкість".

Зазначається, що Кравченко у 2019 році намагався ініціювати перехід на українську в діловому листуванні та під час тренінгів, але керівництво його листи ігнорувало.

"Україна та Молдова належать до макрорегіону, головний офіс якого – у Москві. Нам вказували, щоб ми робили переклад з української на російську деяких матеріалів в робочому процесі, деякі тренінги проводив офіс у Москві, на яких ми зобов'язані бути присутніми", – розповів він.

Колишній співробітник Nestle стверджує, що працівникам наполегливо рекомендували "розуміти російську", нею планували доносити важливу інформацію.

"На тестах занижувала оцінки людям, що вимагали спілкування українською. Вище керівництво компанії проблему ігнорувало", – заявляє Кравченко і стверджує, що його звільнити через нову систему оцінювання.

У свою чергу компанія Nestle запевняє, що використовує в корпоративних комунікаціях та навчальних матеріалах українську або англійську мову, а в зовнішній комунікації – лише українську.

"Ми ведемо бізнес відповідно до місцевого законодавства та стандартів Nestle. В Україні в корпоративних комунікаціях, навчальних матеріалах ми використовуємо державну українську мову та англійську, як мову міжнародного спілкування. Уся зовнішня комунікація Nestle в Україні провадиться лише українською мовою", – наголосили в компанії.

Та на цьому справа не закінчилась. Артем Кравченко подав позов до суду і 30 вересня 2021 року о 10:00 у Подільському районному суді Києва відбудеться перше засідання Справи Nestle про примушування використовувати у роботі російську мову.

Нагадаємо, 2 серпня у Киргизстані у дитячому магазині до стійки підійшов чоловік з дитиною, касирка заговорила з ними російською мовою, що викликало агресію у чоловіка – він облаяв касирку і зажадав звертатися до нього тільки киргизькою мовою.

6 серпня у Молдові за спілкування російською мовою невідома жінка облаяла і побила сумкою Яну Варнакову, яка у 2008 році виграла титул "Міс Молдова".

9 серпня депутати Державної Думи Російської Федерації виступили з пропозицією обмежити в'їзд на територію країни для тих, хто утискає права російськомовних за кордоном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme