Екс-президенту Молдови Додону оголосили про підозру у розкраданні $12 млн

Генеральна прокуратура Молдови оголосила екс-президенту країни Ігорю Додону підозру в причетності до схеми з розкрадання коштів через державну енергетичну компанію Energocom

Журналіст стрічки новин
Екс-президенту Молдови Додону оголосили…
Фото: Președinția Republicii Moldova

За даними слідства, через дії Додона держава зазнала майже $12 млн збитків.

Про це сам Додон розповів журналістам після допиту в Генпрокуратурі 29 грудня, передає Depo.ua з посиланням на NewsMaker.

За словами молдовського політика, на допиті йому показали накази, підписані ним ще на посаді міністра економіки. Водночас сам Додон стверджує, що отримав повноваження підписувати ті документи лише через тиждень від дат у наказах.

Екс-президент Молдови наголосив, що не збирається "нікуди тікати" й готовий надалі співпрацювати зі слідством. Себе він вважає невинним, а справу називає спробою відвернути увагу громадян він росту тарифів і цін.

Як відомо, розслідування "справи Energocom" розпочалося у вересні 2021 року. Слідчі виявили, що на початку 2008-го керівництво компанії змовилося з чиновниками міністерства економіки, Національної агенції з питань регулювання енергетики та іншими особами, зокрема й за кордоном.

Завдяки оборудці були збільшені закупівельної ціни на електроенергію, різницю з якої фігуранти схеми собі нібито присвоїли. На той час Додон очолював міністерство економіки й торгівлі Молдови. 

Нагадаємо, у 2019 році Молдова заявила про наміри відмовитись від послуг розташованої у Придністров'ї Молдавської ГРЕС, підконтрольної російському холдингу "Інтер РАО", і закуповувати електроенергію тільки в України. Президентом Молдови тоді був Ігор Додон.

Вже 21 грудня цього року стало відомо, що його допитають у межах цієї справи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme