Екс-суддя Чаус не з'явився на суд через госпіталізацію, – адвокат

Адвокат екс-судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса Олександр Короленко повідомив про госпіталізацію свого клієнта

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Екс-суддя Чаус не з'явився на суд через…
Фото: УНІАН

Водночас діагноз, з яким госпіталізували Чауса не назвали через медичну таємницю, втім, це відбулося після попереднього перенесення розгляду справи через проблеми зі слухом у підсудного.

Про це повідомляє LB.ua із зали суду, передає Depo.ua.

Зазначається, що адвокат попросив відкласти засідання та надав висновок державної медичної установи і медичну картку хворого.

"Під час спілкування з лікуючим лікарем стало відомо, що тривалість перебування в стаціонарі – близько двох тижнів. Вчора обговорили й ухвалили рішення, що буде хірургічне втручання, якщо кілька днів терапевтичного лікування не допоможуть", – наголосив Короленко.

Уточнюється, що ВАКС звернеться до медичного закладу з метою встановити, чи заважає Чаусу хвороба бути присутнім на судових засіданнях. При цьому, наступне засідання має відбутися через тиждень, 21 грудня.

Зауважимо, 11 жовтня ВАКС продовжив запобіжний захід Чаусу у виді цілодобового домашнього арешту до 14 грудня. Крім того, підозрюваний зобов'язаний:

  • прибувати на першу вимогу;

  • не відлучатися із Києва без дозволу;

  • повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи;

  • утримуватись від спілкування зі свідками у справі;

  • здати на зберігання закордонні паспорти;

  • носити електронний браслет.

Нагадаємо, у квітні 2021 року стало відомо, нібито в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Згодом генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

30 липня екс-суддю Миколу Чауса знайшли в одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою. 

НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього у центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

3 серпня екс-суддю Миколу Чауса затримали детективи НАБУ у лікарні "Феофанія". 

4 серпня Вищий антикорупційний суд визначився із запобіжним заходом для свого колишнього колеги, екс-судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса – цілодобовий домашній арешт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme