UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Елемент гібридної війни": У МВС заявили, що інформація про витік даних з "Дії" є фейком

Інформація про витік даних із порталу "Дія" не відповідає дійсності. Подібні фейки є елементом гібридної війни та спробою дестабілізувати ситуацію в державі

Журналіст відділу новин
"Елемент гібридної війни": У МВС заявили…
Фото: Прес-служба Мінцифри

У Міністерстві внутрішніх справ України уточнили, що інформація про можливий витік даних з порталу "Дія" почала поширюватися після того, як у мережі користувач на одному з форумів опублікував оголошення про продаж бази даних.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Появу такого оголошення одразу почали пов‘язувати з кібератакою на державні веб-ресурси, що відбулася вночі з 13 на 14 січня", – уточнили у відомстві.

Водночас наголошується, що інформація щодо злому порталу "Дія" не відповідає дійсності.

"Більше того – Кіберполіція, Держспецзв’язку та СБУ об’єднали зусилля та разом із міжнародними експертами встановлюють джерела походження кібератаки. А для належного реагування на подібні ситуації організовано постійний моніторинг фактів продажу баз даних із будь-яких ресурсів", – підсумували в МВС.

"Елемент гібридної війни": У МВС заявили, що інформація про витік даних з "Дії" є фейком

Нагадаємо, 22 січня у мережі почали з'являтись повідомлення, буцімто невідомі особи продають дані двох мільйонів українців з "Дії" за $15 тисяч.

У Мінцифри "злив" даних з "Дії" назвали провокацією. У відомстві також закликали українських кіберспеціалістів об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати противника.

Водночас у Центрі стратегічних комунікацій і протидії дезінформації та гібридним операціям Росії запевнили, що оголошенням про продаж нібито "злитих" даних з "Дії" – вже понад тиждень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme