У Мінцифри анонсували нову послугу з кібербезпеки: Що може змінитися в "Дії"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував запуск у додатку "Дія" нової послуги з кібербезпеки

Журналіст відділу новин
У Мінцифри анонсували нову послугу з кіб…
Фото: Рixabay

За словами урядовця, нова послуга в "Дії" отримає назву "єЗахист". 

Про це він написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

На думку Федорова, актуальність сервісу обумовлена, зокрема, нещодавніми повідомленнями про нібито появу в мережі "злитих" персональних даних українців.

"Кожен новий день починається із завдань та складнощів. Зараз стикаємося із заголовками про "дані українців, злиті в мережі". Насправді про таке писали завжди. Але зараз такі новини сприймаються особливо гостро через інформаційну війну, яка відбувається проти України… Ми ухвалили рішення запустити найближчим часом послугу "єЗахист" в додатку "Дія", – наголосив він.

Федоров уточнив, що завдяки цьому громадяни зможуть:

  • дізнатися про базові правила кібербезпеки;

  • отримати відомості про те, в яких реєстрах є інформація про них.

"Наступним кроком буде запуск сервісу, де кожному українцю надходитиме повідомлення, коли чиновник перевіряє ваші дані в реєстрі", – підсумував він.У Мінцифри анонсували нову послугу з кібербезпеки - деталі від Федорова

Що може змінитися в "Дії" для захисту даних від кібершахраїв

Нагадаємо, 22 січня у мережі почали з'являтись повідомлення, буцімто невідомі особи продають дані двох мільйонів українців з "Дії" за $15 тисяч.

У Мінцифри "злив" даних з "Дії" назвали провокацією. У відомстві також закликали українських кіберспеціалістів об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати противника.

Водночас у Центрі стратегічних комунікацій і протидії дезінформації та гібридним операціям Росії запевнили, що оголошенням про продаж нібито "злитих" даних з "Дії" – вже понад тиждень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme