Ердоган пояснив, чому Туреччина купує російські С-400, дорікнувши США

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що причиною придбання Туреччиною у Росії систем протиповітряної оборони С-400 є позиція США

Редактор стрічки новин
Ердоган пояснив, чому Туреччина купує ро…
Фото: Recep Tayyip Erdoğan/Facebook

За словами Ердогана, якби США продали Туреччині систему протиракетної оборони Patriot, їй "не довелося б купувати С-400".

Про це турецький президент заявив в інтерв'ю виданню The New York Times, передає Depo.ua з посиланням на "Анадолу".

Ердоган запевнив, що придбання С-400, здатних збивати літаки країн НАТО, не має на меті послабити північноатлантичний альянс. Він додав, що і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, і екс-президент США Дональд Трамп, підтвердили право Туреччини самостійно вибирати постачальників зброї.

На запитання, чи варта ця угода з Росією непорозумінь з США, які виникли в результаті, Ердоган відповів: "Я думаю, воно того варте. Ми можемо посилювати нашу оборону так, як нам заманеться".

Зазначимо, що Ердоган дав інтерв'ю в кулуарах сесії Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про намір закупити другу партію російських систем протиповітряної оборони С-400.

Водночас заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд пригрозила Туреччині новими санкціями, якщо країна продовжить закупати озброєння й військову техніку у Росії. 

8 червня 2020 року Туреччина і Росія досягли принципової згоди щодо постачання зенітно-ракетних комплексів С-400 до Анкари. Після цього США ввели проти Туреччини санкції.

Читайте також: Російська зброя та спірний газ: Навіщо Туреччина наражається на санкції ЄС та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme