Ердоган прилетить в Україну на початку лютого

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідає з візитом Україну на початку лютого

Журналіст відділу новин
Ердоган прилетить в Україну на початку л…
Фото: Getty Images

Речник турецького президента Ібрагім Калин заявив, що Ердоган відвідає Україну на початку лютого.

Візит відбудеться в межах участі Реджепа Таїпа Ердогана в панелі, організованій Circle Foundation, передає Depo.ua із посиланням на CNN Turk.

Президент Міжпарламентської групи дружби Україна-Туреччина Рустем Юмеров поінформував, що візит Ердогана відбудеться 3 лютого.

У рамках візиту відбудеться зустріч президента Туреччини із українським колегою Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, 29 листопада 2021 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував стати посередником у перемовинах між Україною та Росією щодо Донбасу. У Володимира Зеленського привітали бажання Туреччини стати посередником та порадили Кремлю не відмовлятися від послуг Ердогана. Водночас у Кремлі таку ініціативу спочатку засудили, а потім повідомили про ймовірні перемовини президента Володимира Путіна з Ердоганом.

Згодом Туреччина знову запропонувала бути посередником між Україною та Росією. На думку спікера Великих національних зборів Туреччини Мустафи Шентопа, від агресії Росії проти України програють всі країни регіону.

Нещодавно Ердоган назвав нереалістичним нове вторгнення Росії в Україну. За його словами, Україна не звичайна країна, а сильна держава.

Водночас Туреччина вкотре наголосила США на готовності врегульовувати конфлікт в Україні. За словами прес-секретаря президента Туреччини Ібрагіма Калина, йдеться саме про дипломатичне врегулювання.

Повідомлялося також, що Ердоган запросив Зеленського та Путіна до своєї країни, щоб "розібратись у проблемах і розбіжностях".

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme