Туреччина наголосила США на готовності врегульовувати конфлікт в Україні

Представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив про готовність країни до врегулювання конфлікту в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Туреччина наголосила США на готовності в…
Фото: Pixabay

На готовності допомогти з урегулюванням конфлікту в Україні він наголосив під час розмови з радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на BirGun.

"Під час телефонної розмови обговорювалися політичні та економічні відносини та розвиток оборонного співробітництва. У рамках глобальних та регіональних питань відбувся обмін думками щодо конфлікту в Україні, протестів у Казахстані, процесу нормалізації з Вірменією, подій в Афганістані, Боснії-Герцеговині та Ефіопії", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Калин заявляв Саллівану саме про дипломатичне врегулювання. Водночас, він зауважив на важливості внеску Туреччини у захист територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 29 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував стати посередником у перемовинах між Україною та Росією щодо Донбасу. У Зеленського привітали бажання Туреччини стати посередником та порадили Кремлю не відмовлятися від послуг Ердогана. Водночас у Кремлі таку ініціативу спочатку засудили, а потім повідомили про ймовірні перемовини президента Володимира Путіна з Ердоганом.

Нещодавно стало відомо, що Туреччина знову пропонує бути посередником між Україною та Росією. На думку спікера Великих національних зборів Туреччини Мустафи Шентопа, від агресії Росії проти України програють всі країни регіону.

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme