Туреччина знову пропонує бути посередником між Україною та Росією

Спікер Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп заявив про бажання країни бути посередником між Україною та Росією у питанні Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Туреччина знову пропонує бути посередник…
Фото: Pixabay

За його словами, від агресії Росії проти України програють всі країни регіону. Ця заява пролунала після того, як у Кремлі припустили можливість залучення Туреччини посередником у питанні Донбасу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на TVP.INFO.

"На нашу думку, це було б поразкою для кожної країни, на яку впливатиме такого роду інтервенція. Україна не є членом НАТО, але вона на кордоні Альянсу. З погляду перспективи, є ризик, що таке втручання, конфлікт не зупиниться на цьому кордоні, а пошириться далі. Тоді це зашкодить кожному", – наголосив Шентоп.

Він зауважив, що загострення конфлікту спровокує чергову безпекову кризу в регіоні. Водночас спікер нагадав про пропозицію Туреччини виступити посередником.

"Тому ми повинні не за допомогою зброї та військових операцій, а завдяки розмовам, порозумінню і переговорам сідати і вирішувати такі потенційні кризи", – підкреслив Шентоп.

Нагадаємо, 29 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував стати посередником у перемовинах між Росією та Україною щодо Донбасу. У Зеленського привітали бажання Туреччини стати посередником та порадили Кремлю не відмовлятися від послуг Ердогана. Водночас у Кремлі таку ініціативу спочатку засудили, а потім повідомили про ймовірні перемовини президента Володимира Путіна з Ердоганом.

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme