Ердоган спробує переконати Путіна припинити війну в Україні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган завтра, 6 березня, спробує відмовити президента РФ Володимира Путіна від війни в Україні

Журналіст стрічки новин
Ердоган спробує переконати Путіна припин…
Фото: Getty Images

Він також планує вмовити Путіна сісти за стіл переговорів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Hurriyet.

"Усі наші зусилля спрямовані на те, щоб зупинити цю війну. У цьому контексті наш президент має дуже інтенсивний дипломатичний трафік. Ми продовжуємо наші заклики до всіх сторін, особливо до російської сторони, припинити ці атаки й сісти за стіл переговорів", – наголосив спікер турецького президента Ібрагім Калин.

Він додав, що найближчими днями відбудеться третій раунд переговорів між Україною та Росією.

"Наш головний принцип тут, звичайно, захист територіальної цілісності та суверенітету України, її політичної єдності в рамках міжнародного права. Телефонні переговори продовжуються, сьогодні президент поговорить із прем'єр-міністром Канади, а завтра з Путіним. Ми продовжимо передавати ці повідомлення", – резюмував Калин.

Нагадаємо, дещо раніше президент РФ Володимир Путін відмовився зустрічатися із лідером України Володимиром Зеленським віч-на-віч. Зазначимо, що Зеленський уже неодноразово закликав Путіна виявити сміливість та розпочати з ним прямі переговори щодо закінчення російсько-української війни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme