Єрмак розповів про результати переговорів радників "нормандської четвірки" та анонсував наступну зустріч

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак виступив з брифінгом щодо результатів переговорів у "нормандському форматі" у Парижі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Єрмак розповів про результати переговорі…
Фото: president.gov.ua

За його словами, під час восьмигодинної зустрічі відбулася непроста розмова. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Єрмака.

"Погодили спільне комюніке. Важливо, що це перше комюніке, яке вдалося узгодити з 2019 року", – заявив він.

Глава ОП зазначив, що наступна зустріч радників лідерів "нормандського формату" має відбутися у Берліні через два тижні. Водночас він сказав, що Україна готова до перемовин, оскільки припинення війни є пріоритетом.

Єрмак додав, що сторони мають дотримуватися режиму припинення вогню відповідно до домовленостей 2020 року. За його словами, Україна очікує на деескалацію ситуації біля своїх кордонів.

Глава ОП зауважив, що переговори на рівні радників стали реанімуванням "нормандського формату" як такого. 

"Позитивним є те, що всі сторони зголосилися працювати. Ми готові і працюватимемо на всіх рівнях для досягнення результатів", – резюмував він.

Нагадаємо, 25 січня видання Deutsche Welle повідомило з посиланням на джерела, що на перемовинах радників "нормандської четвірки" у Парижі нібито хочуть узгодити дату прямих перемовин української влади із бойовиками на Донбасі. Таку інформацію dpa нібито отримало від джерел в Єлисейському палаці.

На початку січня у Франції заявили, що "нормандський формат" повернули в робочий стан. За словами очільника МЗС країни, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння. 

Крім того, 11 січня Україна передала Німеччині й Франції детальну інформацію щодо виконання Мінських угод і рішень "нормандської четвірки".

Разом із тим, радник канцлера Німеччини Єнс Плетнер анонсував розмову з заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком щодо України у січні. Про зустріч сторони домовилися під час телефонної розмови.

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme