ЄС вдарить по Росії новими санкціями за вторгнення в Україну

Європейський Союз запровадить проти Росії нові та посилить наявні санкції, якщо Кремль введе свої війська в Україну

Журналіст стрічки новин
ЄС вдарить по Росії новими санкціями за…
Фото: Pixabay

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила, що ЄС посилить санкції проти Росії у разі вторгнення її військ в Україну

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Єврокомісії.

"Ми також повинні говорити про російські військові переміщення та їх масове нарощування вздовж східного кордону України. Я хочу ще раз наголосити на повній та непохитній підтримці ЄС України перед обличчям цієї агресії проти її територіальної цілісності та суверенітету. ЄС відповідним чином реагуватиме на будь-яку подальшу агресію, включаючи порушення міжнародного права або будь-які інші зловмисні дії, вчинені проти нас чи наших сусідів, включаючи Україну. Ця відповідь матиме форму посиленого розширення та розширення чинних режимів санкцій", – пообіцяла фон дер Ляйєн.

Вона додала, що ЄС готовий запровадити додаткові обмежувальні заходи у координації з однодумцями.

"Ми б хотіли конструктивно співпрацювати з Москвою, але це залежить від них. Наразі саме свідомий вибір і агресивні дії Росії продовжують дестабілізувати безпеку в Європі", – додала політик.

Нагадаємо, нещодавно представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на тлі останніх заяв щодо можливого нападу Росії на Україну ЄС координує дії країн-учасниць і буде завжди стояти на боці України.

Згідно з останніми даними, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme