ЄС залишає Україну в "зеленому списку" ще на два тижні

Європейський Союз не буде виключати Україну з "зеленого списку" протягом найближчих двох тижнів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЄС залишає Україну в "зеленому списку" щ…
Фото: Pixabay

ЄС не планує вилучати жодну з третіх країн, подорожувальникам звідки дозволено в'їзд у зв'язку з обмеженнями через пандемію COVID-19.

Україна та інші країни, які були у "зеленому списку", залишаться там ще на два тижні, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка у Twitter.

"Схоже, на цьому тижні жодна країна не буде вилучена зі списку безпечних третіх країн, звідки рекомендовано в’їзд. Це означає, що Україна поки "виживає" і залишатиметься в списку принаймні ще два тижні", – написав він.

ЄС залишає Україну в "зеленому списку" ще на два тижні

Нагадаємо, 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати вакцинації від коронавірусу у застосунку "Дія" відповідають його зразку.

Відомо, що сертифікат вакцинації від коронавірусу є документом у додатку "Дія", який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в "Дії". 

31 серпня уряд Латвії визнав електронні сертифікати про вакцинацію в українському державному мобільному застосунку "Дія".

Читайте також: Що потрібно знати про COVID-сертифікати: Відповіді на найпоширеніші питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme