У Латвії визнали українські електронні COVID-сертифікати

Уряд Латвії визнав електронні сертифікати про вакцинацію в українському державному мобільному застосунку "Дія"

Журналіст відділу новин
У Латвії визнали українські електронні C…
Фото: "Дія"

Латвія визнала COVID-сертифікати, які отримали громадяни України у мобільному застосунку "Дія", та QR-код  для їх перевірки сумісними з діючою у цій країні системою визнання сертифікатів.

Це рішення набуло чинності сьогодні, 31 серпня,передає Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства України в Латвії.

Латвія визнала українські сертифікати відповідно до рішення Єврокомісії від 19 серпня.

Нагадаємо, що 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати вакцинації від коронавірусу у застосунку "Дія" відповідають його зразку.

Відомо, що сертифікат вакцинації від коронавірусу є документом у додатку "Дія", який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в "Дії". 

14 липня Європейський Союз включив Україну до так званого "зеленого списку" країн і рекомендував скасувати обмеження на подорожі українців. Водночас громадянам рекомендували перевіряти актуальну інформацію перед поїздкою на спеціальній інтерактивній карті МЗС, а також ознайомитись із відповідями на поширені питання про подорожі за кордон у 2021 році.

Читайте також: Що потрібно знати про COVID-сертифікати: Відповіді на найпоширеніші питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme