Стало відомо, коли українці зможуть отримувати паперові COVID-сертифікати

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України вже найближчим часом планує запустити паперову версію цифрового сертифіката вакцинації проти коронавірусу COVID-19

Журналіст відділу новин
Стало відомо, коли українці зможуть отри…
Фото: Рixabay

Такий документ з'явиться вже восени.

Про це повідомила глава директорату з цифрової трансформації МОЗ Марія Карчевич, передає Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

Вона пояснила, що документ стане у нагоді громадянам, які не можуть скористатися сертифікатом у смартфоні, або ж мають проблеми з інтернетом.

На паперових сертифікатах буде розміщений QR-код, за допомогою якого можна перевірити їхню справжність.

"Зараз є можливість генерувати сертифікат через застосунок "Дія". Також найближчим часом з’явиться можливість через портал "Дія". А восени хочемо впровадити можливість отримати сертифікат через заклад охорони здоров’я у паперовій формі", – підсумувала Карчевич.

Нагадаємо, дещо раніше народний депутат від "Слуги народу" Роман Грищук показав, як виглядає сертифікат вакцинації від коронавірусу. За його словами, додати сертифікат про вакцинацію в додаток на практиці виявилося не так просто. Однак, якщо знати деякі нюанси, то все вийде.

Довідка: 1 липня в Україні стартувало бета-тестування електронних COVID-сертифікатів.

Український COVID-сертифікат – електронний документ у застосунку "Дія", який підтверджує статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. Він містить інформацію не тільки про вакцинацію, але й про негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Ці сертифікати працюють так, як і інші електронні документи в "Дії". Перевірити їхню дійсність можна за QR-кодом.

19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати вакцинації від коронавірусу у застосунку "Дія" відповідають його зразку.

Водночас у Міністерстві закордонних справ наголосили, що країни-члени Європейського Союзу самостійно вирішуватимуть, чи визнавати їм цифрові COVID-сертифікати України, оскільки рекомендація Європейської комісії щодо їхнього визнання не має зобов’язуючого характеру.

Читайте також: Українцям видаватимуть по два COVID-сертифікати: У чому їхня різниця

Прикордонники почали перевіряти COVID-сертифікати електронно: Що потрібно знати 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme