Естонія допоможе Україні придушити агресію Росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори зі своєю естонською колегою Євою-Марією Лійметс, домовившись про спільну протидію агресивним діям Росії

Журналіст стрічки новин
Естонія допоможе Україні придушити агрес…
Фото: mfa.gov.ua

Кулеба та Лійметс домовилися разом протистояти агресії Росії проти України та Балто-Чорноморського регіону під час проведення у Ризі Північноатлантичної ради НАТО. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт МЗС України.

Український міністр детально поінформував естонську колегу про ситуацію на тимчасово окупованих територіях та вздовж кордону нашої країни на тлі посилення російської військової присутності.

Україна заручилася подальшою підтримкою Естонії на двосторонньому та багатосторонньому рівнях в рамках НАТО у справі мобілізації міжнародного тиску з метою стримування РФ від ескалації конфлікту та відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Кулеба подякував Лійметс за комплексну гуманітарну, фінансову та технічну підтримку України.

Естонська міністерка запевнила українського колегу в готовності Естонії надалі підтримувати інтеграцію України до ЄС та НАТО.

Сторони також обговорили перспективи подальшої двосторонньої співпраці, зокрема, в оборонній сфері та протидії гібридним загрозам.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель погрожує Росії санкціями у разі наступу на Донбасі. За її словами, ЄС має бути готовий задіяти додаткові санкції проти РФ, якщо ситуація на кордоні України з Росією та поблизу нього загостриться.

Як відомо, лише за останній місяць Росія перекинула на Донбас 19 колон з озброєнням та 8 вагонів боєприпасів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme