Естонія готова приймати біженців із України, якщо Росія нападе

У разі вторгнення російських військ в Україну Естонія готова розмістити у себе українських біженців

Редактор стрічки новин
Естонія готова приймати біженців із Укра…
Фото: Рixabay

Міністерка соціального захисту країни Сігне Рійсало заявила, що у разі нападу Росії Естонія готова розмістити у себе 2000 біженців із України.

Такі цифри вона озвучила у відповідь на питання, скількох людей Естонія готова прийняти, якщо в Україні раптом розпочнеться масштабна війна, повідомляє Depo.ua з посиланням на ERR.

"Ми не знаємо, як поведуться українці, якщо почнеться війна, і чи є Естонія тим місцем, куди вони хотіли б потрапити в першу чергу. Але, звичайно, ми маємо бути готові, і сьогодні ми досить добре підготовлені. У звичайний час Естонія готова прийняти в рамках міжнародного захисту до 100 осіб, але на випадок надзвичайної ситуації ми маємо можливість забезпечити проживанням до 2000 осіб", – сказала Рійсало.

Вона також сказала, що не вірить у те, що в Естонію можуть приїхати близько 20 000 громадян України.

"20 000 прохачів притулку - це малоймовірно. Але якщо вони будуть, ми, звичайно, шукатимемо для них додаткове житло. І ми активно над цим працюємо", - сказала міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова приймати поранених і біженців, якщо Росія вторгнеться на територію України. Водночас у Польщі сподіваються, що ескалації конфлікту не відбудеться.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme