Естонія передасть ЗСУ зброю та військовий шпиталь

Посол Естонії в Україні Каімо Кууск анонсував наміри країни передати Збройним силам на Донбас зброю та військовий шпиталь

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Естонія передасть ЗСУ зброю та військови…
Фото: Pixabay

Йдеться про наміри Естонії передати Україні зброю та сучасний польовий госпіталь для потреб військовослужбовців на Донбасі.

Про це Кууск заявив у коментарі в ефірі телеканалу "Україна 24", пише Depo.ua.

"Ми в Естонії можемо також привести вам трохи зброї, але, наприклад, разом з Німеччиною досить скоро ми привеземо в Україну найсучасніший польовий госпіталь у світі", – наголосив він.

Посол додав, що особливість госпіталю полягає в можливості розпакувати його за годину. Кууск додав, що такі шпиталі виробляються в Естонії за підтримки Німеччини.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Естонія хоче надати Україні протитанкове озброєння, ракети "Джавелін" та 122-міліметрові гаубиці.

Нагадаємо, 22 грудня на Донеччині вперше провели бойові стрільби з американських "Джавелінів". Наразі Україна має на озброєнні майже 100 пускових установок та близько 500 ракет до них. У разі повномасштабного російського вторгнення їх можуть застосувати на Донеччині.

У листопаді Україна отримала четверту партію технічної допомоги для своєї армії від США – 80 тонн боєприпасів.

Довідка: Ракети Javelin — це інфрачервона керована зброя, за допомогою якої можна знайти танк, зафіксувати ціль і вистрілити. Javelin використовується в арміях по всьому світу, включаючи Австралію, Францію, Норвегію, Тайвань та Україну.

США двічі продали Україні ракети Javelin. Перший продаж у 2018 році містив 210 ракет і 37 командних пускових установок (CLU) за орієнтовною вартістю $47 млн. Другий продаж становив 10 додаткових CLU і 150 ракет.

Читайте також: Безпілотники, ракети і роботи-сапери: Топ-5 імпортних озброєнь, які засвітились у ЗСУ у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme