Естонія просить Німеччину виділити зброю Україні

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала Німеччину задовольнити прохання українців щодо надання зброї

Журналіст стрічки новин
Естонія просить Німеччину виділити зброю…
Фото: Рixabay

Як відомо, зброя необхідна на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Київ просить партнерів допомогти в обороні від агресора.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю BILD.

"Ми закликаємо наших німецьких партнерів дослухатися до думки українців. Україна звернулася по допомогу. Країні потрібна допомога у самообороні від агресора", – наголосила Каллас.

За словами прем'єр-міністра, наразі немає жодних ознак послаблення напруженості з боку РФ.

"Ми вітаємо всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої ​​допомоги. Адже ми всі згодні з тим, що Росія агресивно нагнітає ситуацію", – сказала Каллас.

Вона також зауважила, що кожна країна має право визначати свою роль, і "Естонія вітає всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої допомоги".

Нагадаємо, що Німеччина на відміну від багатьох інших країн вже неодноразово заявляла, що не планує постачати зброю в Україну на тлі російської агресії. Там кажуть, що дотримуються своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту. Водночас багато країн Європи та США надають Україні зброю для захисту під час можливого вторгнення Росії.

Однак Німеччина блокує також експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Нещодавно Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Згодом вони також заявили про передачу військових шоломів, які вже були використані. Це викликало обурення українських громадян

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme