У разі нападу на Україну Росії буде завдано нищівного удару, – Нуланд

Попри те, що міжнародна спільнота заохочує Кремль до дипломатії, треба "бути готовими до гіршого" 

Редактор стрічки новин
У разі нападу на Україну Росії буде завд…
Фото: Getty Images

США прагнуть зберегти "стратегічну невизначеність" у питанні санкцій, які будуть запроваджені проти Росії в разі її вторгнення до України, щоб РФ не змогла уже зараз працювати над пом'якшенням їх наслідків.

Про це сказала заступниця держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд в інтерв'ю CBS News, передає Depo.ua.

"Ми говорили про фінансові заходи, експортний контроль, нові санкції проти російської еліти. Але якщо ми викладемо їх зараз, то Росія зможе почати пом'якшення (наслідків, – ред.), а це для нас не має жодного сенсу", – пояснила американська дипломатка.

Нуланд наголосила, що стримування працює найкраще, "коли є невелика стратегічна невизначеність". Водночас, за її словами, адміністрація Джо Байдена активно співпрацює з Конгресом над відповідним законодавчим актом, узгодження якого очікується найближчим часом. Вона додала, що питання щодо України має сильну двопартійну підтримку.

Дипломатка додала, що попри спроби міжнародної спільноти заохотити Кремль до дипломатії, треба "бути готовими до гіршого".

Через це американська сторона надає Україні захисне смертоносне обладнання, зокрема протитанкове, протиповітряне тощо, яке знадобиться, якщо "Росія зробить цю велику помилку і рушить у дуже криваву битву".

"Ми також працювали з нашими європейськими союзниками над масштабним пакетом економічних санкцій, тож якщо він (Володимир Путін, – ред.) справді піде проти України, він гостро це відчує, як і російський народ з погляду економіки. Їм буде завдано нищівного удару", – сказала Нуланд.

Заступниця держсекретаря США також розповіла про підготовку, яка триває на території країн НАТО у Європі.

 "Ми несемо священну і суверенну відповідальність за захист наших союзників по НАТО ... Вони також наближаються до кордонів наших балтійських союзників, Польщі, Румунії, Угорщини, тому ми повинні бути готові", – сказала вона. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Нагадаємо, раніше видання  The New York Times повідомило, що санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати економіку РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme