Евакуації з Афганістану чекають ще близько 200 українців, – Кулеба

В Афганістані ще залишились українці, які просять про евакуацію

Редактор стрічки новин
Евакуації з Афганістану чекають ще близь…
Фото: president.gov.ua

Ще близько 200 українців просять евакуювати їх з Афганістану.

Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час свого робочого візиту у складі української делегації до США, передає Depo.ua з посиланням на "Громадське".

Він зазначив, що ситуація з кількістю охочих евакуюватися постійно змінюється.

"Тому що хтось, наприклад, два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів іншим літаком, бо з’явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий напризволяще", – наголосив міністр.

Також, за його словами, про допомогу з евакуацією своїх громадян Україну попросили чотири країни. Кулеба зазначив, що Україна не збирається використовувати допомогу з евакуацією як геополітичну перевагу і плюс в стосунках з цими державами.

"Не треба торгувати людським горем і намагатися продавати його і перетворювати в маркетинг. Ми не займаємося саморекламою, ми просто робимо свою справу. Наші партнери це цінують", – сказав міністр у відповідь на запитання журналістів.

Він наголосив, що в Афганістані залишають люди, зокрема діти та жінки, для яких виїхати зараз звідти — це можливість уникнути загрози їхньому життю та безпеці.

Нагадаємо, раніше у МЗС України заявили, що продовжать евакуацію українців з Афганістану після 31 серпня. Водночас маршрути повернення громадян влада може скоригувати, залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Україна наразі вже організувала шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей.

Читайте також: Зробили те, що іншим не вдалося: ЗМІ розповіли, як українські військові евакуювали людей з Афганістану

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme