Евакуація дипломатів і їхніх родин з України: У МЗС закликали іноземних партнерів не нагнітати паніку

Міністерство закордонних справ (МЗС) звернулось до іноземних партнерів на тлі повідомлень про евакуацію дипломатів з посольств в Україні

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Евакуація дипломатів і їхніх родин з Укр…
Фото: Прес-служба МЗС

У відомстві просять не нагнітати паніку на тлі російської агресії й вітають рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Міністерство закордонних справ вітає рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв в Україні, у тому числі не здійснювати евакуацію членів родин і співробітників", – йдеться у повідомленні.

У МЗС також підтвердили позицію "про передчасність таких кроків на цьому етапі".

"При цьому, продовжуємо тісну взаємодію з партнерами щодо оцінки подальших ризиків і загроз агресії Росії. Закликаємо іноземних партнерів утримуватися від кроків в публічному просторі, які нагнітають інформаційне поле та розхитують суспільство", – наголосили у відомстві.

Крім того, в МЗС висловили впевненість, що нинішні виклики можна подолати виключно завдяки єдності та скоординованості спільних дій.

Нагадаємо, 26 січня США надали письмову відповідь Росії від свого імені та імені союзників по НАТО. У відповіді на закиди Росії щодо "гарантій безпеки" йшлося про те, що Україна має право сама визначати своє геополітичне майбутнє, зокрема, і щодо вступу до Альянсу. Прокоментував передачу відповіді Росії і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. США розраховують на подальші контакти з Москвою після того, як вона ознайомиться з відповіддю Вашингтона.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк також відреагував на передачу Росії відповіді Вашингтона на "гарантії безпеки". Він вважає, що російська сторона у питанні "гарантій безпеки" повинна скористатися дипломатичними можливостями, щоб "уникнути негативного сценарію".

Читайте також: "Якщо не знаєш своєї ролі, тривога зростає": Психолог про те, як не панікувати, коли всі говорять про війну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme