У Байдена прокоментували заяви Банкової про малу імовірність вторгнення Росії на територію України

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила про підготовку Росії до війни з Україною

Журналіст відділу новин
У Байдена прокоментували заяви Банкової…
Фото: скріншот

Прес-секретарку Білого дому Джен Псакі спитали про те, чи погоджуються Сполучені Штати із оцінкою Офісу президента України про малу імовірність військової агресії Росії проти України.

Про це йшлося на традиційному щоденному брифінгу речниці президента США, передає Depo.ua.

Псакі заявила, що, хоч ніхто не може залізти в голову президенту Росії Володимиру Путіну, американська влада бачить різноманітну підготовку Росії до війни.

" Ми бачимо зростання агресивних дій і підготовки на кордоні", – зазначила речниця Байдена, пояснивши, що йдеться про сотню тисяч військових ЗС Росії на кордоні з Україною.

 

 

Нагадаємо, що українська влада у своїх останніх публічних заявах – як президента, так і інших чиновників, зокрема, секретаря РНБО – заспокоює українців, заявляючи, що про жодну повномасштабну агресію Росії проти України найближчим часом не йдеться.

Разом з тим, в ніч на 22 січня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Вона містила, зокрема, 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України.

23 січня в Києві приземлився літак з військовою допомогою США. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, США передали Збройним силам України понад 80 тонн озброєння.

Сьогодні, 25 січня, прилетів третій американський борт із 300 "Джавелінами" та іншим військовим обладнанням. Загальна сума пакету військової допомоги США Україні складає $200 млн.

Читайте також: Треба просто перестати заспокоювати: Що не так із останніми зверненнями Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme