Евакуація з Афганістану: Таліби блокують чартерні рейси, – Блінкен

Бойовики радикального руху "Талібан" не дають дозвіл чартерним рейсам вилітати з Афганістану

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Евакуація з Афганістану: Таліби блокують…
Фото: Getty Images

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, країна робить все можливе для евакуації американців та афганців. Втім, таліби не дозволяють проводити вильоти. 

Про це Блінкен заявив під час прес-конференції у Німеччині, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис TRT Wrold Now у Twitter.

Окрім цього він зауважив, що уряд "Талібану" має "заробити легітимність" і судити про нього слід по його діям.

Бойовики радикального руху "Талібан" не дають дозвіл чартерним рейсам вилітати з Афганістану

Нагадаємо, що після того, як в Афганістані змінилася влада зі світської на ультраконсервативну релігійну владу руху "Талібан", багато жителів цієї країни вирішили втекти з неї, аби не підпасти під репресії нового керівництва.

Також з Афганістану почали евакуйовувати іноземних громадян та посольства. Внаслідок цього в аеропорту Кабула утворилася справжня тиснява, яка спровокувала хаос. Американські військові навіть кілька разів відкривали вогонь у повітря, аби заспокоїти натовп.

Евакуацію із Афганістану проводило багато країн, зокрема, і Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Українські військові пізніше розповіли деталі спецоперації із вивезення співгромадян, назвавши територію, окуповану "Талібаном", зомбілендом.

Найчисельнішу евакуацію провела авіація США – зокрема, за один рейс військово-транспортного літака з Афганістану вивезли, за попередніми даними, 640 біженців, не рахуючи дітей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme