"Євробачення-2022": Стало відомо, які країни візьмуть участь

У щорічному пісенному конкурсі "Євробачення" наступного року візьме участь 41 країна

Журналіст стрічки новин
"Євробачення-2022": Стало відомо, які кр…

Конкурс відбудеться в італійському місті Турин. Італія вперше за тридцять років прийматиме у себе "Євробачення".

Про це пише Depo.ua з посиланням на повідомлення організатора заходу – Європейської мовної спілки.

За перемогу у головному щорічному конкурсі Європи змагатимуться наступні країни: Україна, Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бельгія, Австралія, Австрія, Болгарія, Хорватія, Велика Британія, Іспанія, Швеція, Сан-Марино, Росія, Нідерланди, Польща, Норвегія, Кіпр, Греція, Фінляндія, Франція, Мальта, Литва, Ірландія, Німеччина, Грузія, Естонія, Ізраїль, Данія, Чехія, Ісландія, Італія, Латвія, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словенія, Швеція.

країни-учасники Євробачення-2022

Судячи з переліку країн-учасників, участь у конкурсі візьме Вірменія, яка торік відмовилася змагатися через військові дії в Нагірному Карабасі, а також Чорногорія, яка два роки не брала участі через фінансові труднощі.

Немає у цьому списку знову Білорусі, членство якої в EBU призупинили через сфальсифіковані вибори президента. Також вона торік не транслювала "Євробачення", що є обов'язковою умовою для участі у конкурсі наступного року.

Відомо, що півфінали конкурсу пройдуть 10 і 12 травня, а фінал – 14 травня 2022 року. Музична подія відбуватиметься на стадіоні PalaOlimpico, який будували для зимової Олімпіади у 2006 році.

Нагадаємо, що переможцем "Євробачення-2021" стала італійська група Måneskin з піснею Zitti e buoni, тим самим група виборола право проведення конкурсу у 2022 році у своїй країні. Україна увійшла до п'ятірки лідерів конкурсу, нашу країну представляла група Go_A.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme