Європа надасть ще більшу підтримку українським біженцям: Що зміниться

Сьогодні Єврокомісія ухвалила додаткові заходи для підтримки біженців з України

Журналіст стрічки новин

Додаткові заходи повинні допомогти українським біженцям, які вирішили скористатися тимчасовим захистом у ЄС.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Зокрема, Єврокомісія створює освітній портал, на якому хоче зібрати всі навчальні матеріали українською мовою. Брюссельські чиновники також організують обмін досвідом між країнами ЄС щодо того, як забезпечити освіту дітям з України. Для цього хочуть залучати й українських учителів, які користуються тимчасовим захистом у ЄС.

Єврокомісія розробляє процедуру розподілу між європейськими країнами дітей, які прибули до ЄС без дорослих.

Крім того, підготували механізм надання медичної допомоги біженцям з України, їх переміщення в інші країни ЄС, де вони можуть отримати цю допомогу. Для цього вже підготували 10 тисяч лікарняних ліжок. У Єврокомісії також працюють над поставками вакцин від коронавірусу, якими могли б щепитися українці, зокрема діти. Брюссельські чиновники оголосили про намір створити мережу психологів і психіатрів, які розмовляють українською мовою, аби вони надавали допомогу біженцям.

У Єврокомісії хочуть допомогти українцям і з пошуком роботи та житла. Для цього створюють "пул талантів" для того, щоб легше знаходити для наявних вакансій українців, котрі мають відповідну кваліфікацію. А ініціатива "безпечне житло" має підтримати європейців, які надають свої помешкання для українців.

Додамо, за останніми даними, понад 3 млн українців покинули свою Батьківщину через війну і шукають притулку за кордоном. Найбільше українців, втікаючи від війни, перетнуло кордон з Польщею — понад 1,8 мільйона.

Читайте також: Що робити українським біженцям: Основна інформація по країнах

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme