"Європейська Солідарність" відреагувала на відпрацювання в СБУ причетності Порошенка до справи Медведчука

Політична партія "Європейська Солідарність" відреагувала на заяву Служби безпеки України про відпрацювання версії причетності п'ятого президента Петра Порошенка до нової справи щодо голови "ОПЗЖ" Віктора Медведчука

Максим Карпенко

Таку заяву назвали "створенням димової завіси" та "відволіканням уваги суспільства" від злочинів влади президента Володимира Зеленського.

Зв'язок Порошенка з Медведчуком при цьому називають фейком, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу політсили.

"Європейська Солідарність" радить голові СБУ перевірити самого себе і Володимира Зеленського на предмет їхньої спільної злочинної участі у пограбуванні вкладників ПриватБанку на 41 мільйон доларів; виведенні цих брудних грошей Коломойського в іноземні юрисдикції з метою ухилення від сплати податків і придбання елітної закордонної нерухомості", – йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі порадили перевірити причетність Зеленського та керівника його Офісу Андрія Єрмака до зриву операції так званих "вагнерівців". Окрім цього у політсилі пригадали нещодавній скандал з розслідуванням журналістів "Схем" про кредит у 60 мільйонів доларів мешканцю "ДНР" від "Укрексімбанку".

"Так само негайній перевірці підлягає перерахунок 60 мільйонів доларів на окуповані території з державного Укрексімбанку. Адже це означає участь у фінансуванні тероризму з боку керівника цієї установи Мецгера, чи то кума, чи то друга, чи то свата Зеленського, який підніс його на цю посаду і якому дає публічні вказівки щодо руху коштів. Про це принаймні свідчить їхня минулорічна телефонна розмова у присутності журналістів", – додали у прес-службі.

Зазначається, що влада намагається "очорнити" Порошенка на тлі плачевних результатів нинішньої влади. 

"Петро Порошенко вкотре категорично відкидає звинувачення з боку влади і вважає їх класичним взірцем сфабрикованих політично вмотивованих справ і чорного піару проти політичних опонентів. Зеленський знову бреше, і в цьому – нічого нового", – резюмували у "ЄС".

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі.

Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там знаходяться, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медедчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Крім того, в участі у цій оборудці звинуватили і представників Національного банку України.

Події, про які йдеться у кримінальній справі, сталися тоді, коли президентом України був Петро Порошенко, а Національний банк очолювала Валерія Гонтарева.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua