"Європейська Солідарність" вийшла на перше місце у партійному рейтингу

Соціологи оприлюднили рейтинг партій, які мають найвищий рівень підтримки серед українців, станом на середину жовтня 2021 року

Редактор стрічки новин
"Європейська Солідарність" вийшла на пер…
Фото: eurosolidarity.org

Вперше з 2019 року провладна партія "Слуга народу" опинилася на другому місці, а очолила рейтинг партія п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська Солідарність".

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає Depo.ua.

Якби вибори до парламенту відбувалися найближчої неділі, найвищу підтримку отримали б чотири партії – "Європейська солідарність" (15,7% серед тих, хто визначився з вибором), "Слуга народу" (15,5%), "Батьківщина" (13,6%) та "ОПЗЖ" (13%). Місяць тому рейтинг президентської партії був значно вищим (20%).

Водночас, як зазначають соціологи, за формальними ознаками рейтинги політичних сил у групі лідерів "відрізняються в межах статистичної похибки".

Далі йдуть "Сила і честь" (8,6%), "Наші" (5,7%), "Радикальна партія Ляшка" (5,6%), "Українська стратегія Гройсмана" (5,6%), "Свобода" (4,4%). У інших партій - нижча підтримка.

Партійний рейтинг КМІС жовтень 2021

Додамо, що за даними КМІС, у середині вересня найбільшу підтримку мали партії "Слуга народу", яку підтримали 20% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором, а також "Європейська Солідарність", яку підтримували 17,4% серед тих, хто визначився з вибором.

Серед чотирьох парламентських партій найбільше респондентів головною опозицією до влади називали "ЄС" (27,2%) і "ОПЗЖ" (24,3%). Ще 17,5% назвали "Батьківщину". Партію "Голос" назвали 4,4%.

Опитування КМІС жовтень 2021: Реальна опозиція владі

Також, на думку 44,9% респондентів, теперішня влада не відрізняється від попередньої. Водночас, 29,9% вважають теперішню владу гіршою за попередню, а 22%, навпаки, вважають теперішню владу кращою.

Опитування КМІС жовтень 2021: Чи краща нинішня влада від попередньої

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування 15-18 жовтня 2021 року серед 1200 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, якби вибори президента України відбулися найближчим часом, Володимир Зеленський переміг би, отримавши 24,7% голосів тих, хто планує голосувати і визначився з вибором. У порівнянні з червнем поточного року підтримка Зеленського суттєво впала (на 2,6%). Тоді показник становив 27,3%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme