Європейські ЗМІ не оминули скандал з підборами в ЗСУ

Скандал з високими підборами в українській армії, який виник в контексті підготовки до параду на День Незалежності, вийшов за межі України
 

Журналіст відділу новин
Європейські ЗМІ не оминули скандал з під…
Фото: МО

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на європейські ЗМІ.

Так Euronews написав, що опубліковані Міністерством оборони України фотографії жінок-військовослужбовців на високих підборах, які проводять репетицію перед майбутнім військовим парадом, спричинили обурення в українському суспільстві.

Французький телеканал BFM TV також згадав цей скандал у своєму сюжеті але зробив акцент на тому, що в Україні хочуть провести розслідування щодо взуття курсанток.

Не залишили без реакції цей випадок і по той бік Ла-Маншу. Британська газета The Guardian зазначила, що вибір взуття на підборах викликав потік критики та призвів до звинувачень у сексуалізації жінок-солдатів. Видання також процитувало українського журналіста Віталія Портнікова, який назвав "справжньою ганьбою" історію з парадом на підборах і додав, що у деяких українських чиновників "середньовічний склад розуму".

У свою чергу британське видання The Independent назвало інцидент "приниженням жінок".

Що цікаво, усі іноземні ЗМІ використали одне й те ж саме фото.

українські жінки на підборах в армії

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що на параді до Дня Незалежності курсантки військових училищ крокуватимуть на підборах та у спідницях.

2 липня народні депутати в Раді звинуватили Міноборони у сексизмі при підготовці до параду на підборах. Народні обранці також вимагають вибачень і проведення службового розслідування щодо ситуації, яка склалася.

Також таке рішення Міноборони розкритикували ветеранки. Зокрема, у ГО "Жіночий ветеранський рух заявили, що "дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці".

У свою чергу в Міноборони заявили, що туфлі на підборах як елемент одягу для жінок-військових передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році.

Читайте також: Парад на підборах: Чи варто звинувачувати Міноборони у сексизмі

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme