"Євросолідарність" запропонувала свої зміни до Держбюджету-2021: Пропонує тринадцяту пенсію та підвищення зарплат медикам

"Європейська Солідарність" внесла до Верховної Ради свої пропозиції щодо державного бюджету 2021 року

Журналіст відділу новин
"Євросолідарність" запропонувала свої зм…
Фото: "ЄС"

Йдеться, зокрема, про варіанти розподілу 72 млрд грн, які Україна отримала від МВФ на боротьбу із коронавірусом.

Партія пропонує виділити з них 23,3 млрд грн на виплату "тринадцятої пенсії" для усіх, хто має пенсію нижче за середню, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Цю виплату "Євросолідарність" пропонує зробити у листопаді.

Крім того, згідно із законопроектом від "ЄС", 10 млрд грн мають піти на виплату заборгованості перед військовими та підвищення грошового забезпечення в армії.

8,5 млрд, заявили у "Євросолідарності", варто витратити на медичну галузь (підвищення зарплат, фінансування вакцинації та лікування від коронавірусу), а 20 – на субсидії.

"І п’яте – це захист нашої програми децентралізації. Захист громад України. Бо ключовий зміст – це передача прав, повноважень і фінансового ресурсу  громадам в рамках децентралізації. У найважчих умовах, під час війни ми зробили все можливе, щоб проблеми громади вирішувалися громадою. На жаль, зелена влада намагається перекласти питання збільшення тарифів на місцеву владу, не даючи для цього жодного ресурсу. Це сьогодні вимагає компенсації видатків на підвищення тарифів, і їх не можна перекладати ні на міських голів, ні на місцеві ради, ні на громади", – заявив лідер "ЄС" Петро Порошенко.

Нагадаємо, у серпні Мінфін заявляв, що в Україні з початку року витратили 29 млрд грн на боротьбу з коронавірусом.

А дещо раніше стало відомо, що уряд хоче направити гроші від розмитнення "євроблях" на COVID-боротьбу. У Верховній Раді зареєстрували проект закону №5671, яким Кабінет міністрів пропонує направити на боротьбу з коронавірусом і COVID-вакцинацію понад 1,4 млн грн.

Додамо, що МВФ надала Україні транш розміром $2,7 млрд. Причому поставивши деякі умови. Вони стосувалися наступних питань:

  • відновлення роботи Національного антикорупційного бюро;
  • відновлення роботи Національного агентства з питань запобігання корупції – йдеться, зокрема про кримінальну відповідальність за недостовірні декларації та невчасне її подання;
  • вдосконалення роботи Вищої ради правосуддя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme