Євросоюз домовився про реформування Шенгенської зони

Країни Євросоюзу домовились контролювати Шенгенську зону через регулярні зустрічі на рівні міністрів

Журналіст стрічки новин

Таким чином хочуть посилити політичне управління Шенгенською зоною на кшталт того, як збори єврозони керують економічною політикою.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Представники країн ЄС погодились з іншою пропозицією Франції, яка полягає в поетапному підході до реформування правил ЄС щодо надання притулку, яке давно зупинилося через розбіжності між країнами-членами.

Президент Франції Еммануель Макрон виступаючи перед очільниками МЗС країн-партнерів заявив, що "Шенгенська рада", оцінюватиме, як працює ця зона, а також ухвалюватиме спільні рішення та сприятиме координації під час кризи.

"Ця Рада може стати обличчям сильної Європи, що піклується про захист, якій комфортно контролювати свої кордони і, отже, свою долю", – додав Макрон.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманіні, перше засідання цієї ради відбудеться 3 березня під час наступної зустрічі міністрів юстиції та внутрішніх справ країн ЄС.

Як відомо, зараз у Шенгенську зону входить 26 європейських держав.  У її межах прикордонний контроль здійснюється при в'їзді та виїзді із зони, а на внутрішніх кордонах контроль не здійснюється. Працює також прикордонне агентство Frontex.

Нагадаємо, у грудні минулого року стало відомо, що Франція хоче реформувати Шенгенську зону. Французька реформа Шенгенської зони складатиметься з двох пріоритетів.

Довідка: Frontex — це агентство Європейського Союзу, яке займається охороною зовнішніх кордонів. Воно відповідальне за координацію діяльності національних прикордонних служб та забезпечує надійність кордонів країн-членів ЄС з іншими країнами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme